Повідомляємо, що ліцензію компанії "Постачальник Плюс Україна" на здійснення факторингової діяльності було офіційно анульовано. Відповідно, ми більше не включені до Реєстру фінансових компаній.Ми приносимо вибачення за будь-які незручності, які це може спричинити нашим клієнтам та партнерам. Ми зобов'язуємося дотримуватися всіх регуляторних вимог і вживаємо негайних заходів для забезпечення повної відповідності законодавству.

Відео: е-факторинг як інструмент фінансування майбутнього

Опубліковано 2021-07-08

Фінансові операції, зокрема з факторингу, мають різні ризики, пов’язані з підробкою документів, їхньою некоректністю. Це може призвести до втрати грошей та витоку важливих даних. Також виникають ризики, пов’язані із постачанням: покупець повернув товар, або ж в документах не збіглися суми. Е-факторинг захистить учасників угод від можливих ризиків, шляхом перенесення операцій в електронний формат, та завдяки використанню EDI-технологій (англ. Electronic Data Interchange — технологій електронного обміну даних). Е-факторинг має перевагу над звичайним “паперовим” факторингом, — всі угоди й транзакції між постачальниками, дебіторами та кредиторами відбуваються на основі цифрових оригінальних документів, завірених електронним підписом.

Через пандемію COVID-19 необхідність у факторингу зросла. Потреба у факторингу виникла у багатьох постачальників, в першу чергу у малих та середніх підприємств. Адже для них це найшвидший та доступний інструмент фінансування.

Як електронна факторингова платформа, SupplierPlus також отримувала запити — як від постачальників, так і від дебіторів. Платформа SupplierPlus працює на моделі реверсивного факторингу. Він має багато переваг проти звичайного факторингу.

Диджиталізація торгівлі позитивно впливає на її фінансування. Факторинг в Україні частково застійний, оскільки вимагає багато паперової роботи. За умови, що згадана технологія може автоматизувати обмін документами, факторинг стає більш привабливим фінансовим продуктом. Саме електронний факторинг може призвести до буму такого виду кредитування в Україні.

* Це відео було створене за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Ми використовуємо файли cookie, щоб вам було зручніше працювати з нашим сайтом. Продовжуючи використовувати наш сайт, ви погоджуєтеся на використання нами cookies .

Для кращої взаємодії з SupplierPlus використовуйте браузер Chrome.

Завантажити тут